fbpx
Cum alegi echipa foto video pentru nunta?
Fotograf nunta

Alegerea fotografului de nuntă sau echipa foto video
Pret fotograf evenimente

Dacă ai stabilit deja data nunții sau cochetezi de ceva timp cu această idee, atunci ai făcut deja un pas mare. Dă-mi voie să te felicit și să vă urez la cât mai mulți ani frumoși împreună. Pasul cel mai important din relația voastră  e făcut, ați luat decizia de a vă uni destinele și a vă continua povestea împreună.| Preț pachete foto | Foto video nuntă

Pentru a vă ajuta în luarea unei decizii și a alege mai ușor fotograful am creat o listă cu informații care să vă ajute.

foto video nunta, foto video nunta pret, pret pachete foto, pret fotograf evenimente, echipa foto video

Alegerea fotografului de nuntă

Preț pachete foto | Cât costa un fotograf de nunta?

Când vine vorba de alegerea fotografului pentru nuntă, aceasta este una din cele mai frecvente căutări pe Google. Valoarea serviciilor oferite de fotograf difera în funcție de anii de experiență, portofoliu, ivestițiile făcute atât în echipament cât și în pregătirea sa.

Vei găsi pe internet o sumedenie de articole pe această tema, împărțită pe categorii de prețuri de la un fotograf de nivel începător până la un fotograf profesionist de top. Eu doresc să mă rezum doar la două din acestea. Dacă ai investit atât de mult timp si efort astfel încât să ai parte de nunta mult visată, nu văd de ce ai face compromisuri la acest capitol.

Fotograf profesionist: 1000-1500 Euro

În aceasta gamă de preț se încadrează acei fotografi cu o experiență suficientă pentru a vă oferi amintirile pe care vi le doriți surprinse în cadrul evenimentului vostru. Au în spate ca experientă profesională suficiente evenimente și un portofoliu diversificat astfel încât să vă poată oferi amintirile mult dorite iar după vizionarea acestuia să puteți spune dacă stilul său de lucru și editare este ceea ce căutați.

Fotograf profesionist premium: 1500-2500 Euro

Dacă prețul nu intră întră discuție, atunci poate aceasta e alegerea corectă. Majoritatea fotografilor din această categorie au o vastă experiență, iar cu siguranță sunt mai mult decât calificați în a fi alegerea potrivită pentru voi.| Echipa foto video nunta

Pentru a vă ușura și mai mult alegerea pe care o aveți de făcut, te rog sa iți pui o simplă întrebare: Îmi place ceea ce văd? | Foto video nuntă preț

De multe ori prețul nu arată adevărata valoare a fotografului, deci un preț mediu nu înseamnă că este un fotograf mai slab si nici viceversa.

Ce buget alocăm pentru fotograf? Prețuri fotografii

Fiecare dintre voi iși cunoaște posibilitățile finaciare și totodată cât înseamnă amintirile din ziua nunții pentru voi.

Dacă îți dorești să ai parte de un eveniment liniștit, în care fotograful să vă ofere stafuri atunci când este nevoie și să ai garanția că la final povestea voastră va fi surprinsă așa cum vă doreați atunci nu vă recomand să faceți compromisuri la acest capitol.| Preț pachete foto

În schimb, dacă doar iți dorești pe cineva care sa acopere și acest punct de pe listă nu se va supăra nimeni. Vei găsi cu siguranță un fotograf cu ceva mai puțină experiență care să documenteze evenimentul intr-un buget mult mai redus.

Toate fotografiile sunt frumoase, cum fac diferența? | Preț fotograf evenimente

Cum am spus și mai sus, prețul nu dictează întotdeauna nivelul fotografului. Dar hai să nu ne aruncăm cu capul înainte!

Analizează în amănunt portofoliul fotografului de care ești interest și aici mă refer la website, rețele de socializare (Facebook, Instagram, Pinterest etc.), verifică review-urile lăsate de foștii clienți.

Dacă îti place ceea ce vezi, că pâna la urmă la asta se rezumă totul, solicită fotografului să îți prezinte câteva evenimente complete. | Echipă foto video nuntă

Întotdeauna, ca fotografi de nuntă, aceștia doresc să prezinte viitorilor clienți cea mai frumoasa parte a muncii lor, cele mai reușite fotografii, acele cadre care să transmită emoție și care să vă transpună cu gândul la acel moment.

Un fotograf de nuntă profesionist, ar trebui să ofere calitate, indiferent de împrejurimi și circumstanțe, indiferent că este vorba de cununia civilă, pregătiri, cununia religioasă, ședința foto sau petrecere.| Buget nuntă

Mai important ca orice, între tine si fotograf ar trebui sa exite acea conexiune care să vă ajute într-o colaborare frumoasă. Răbdarea e un factor important cât și felul acestuia de a comunica cu tine, capacitatea lui de a întelege viziunea ta asupra evenimentului  cât și ce așteptări ai de la el ca fotograf profesionist de nuntă. | Echipa foto video nuntă

Dacă îți place ceea ce vezi în portofoliul prezentat, iar în urma unor scurte convorbiri telefonice sau schimburi de mesaje consideri ca este fotograful si omul potrivit să surpindă povestea nunții voastre, atunci te îndrepți spre o decizie corectă.

Ce fotografi ar trebui să evit?

Dacă bugetul îți permite, atunci cu siguranță ar trebui să eviți fotografii amatori, fotografii de peisaj, fotografii de produs, fotografii de fashion.

Înainte de a da cu pietre vreau să precizez că există clienții potriviți pentru fiecare fotograf și viceversa în funcție de bugetul și asteptările pe care aceștia le au.

Și atunci de ce ar trebui evitați?  | Foto video nunți

Iți las mai jos o listă cu câteva aspecte importante:

– lipsa de experiență din cadrul evenimentelor  se va vedea în clipele importante, cu riscul de a rata momente importante, precum și calitatea fotografiilor livrate( aspect ce ține de compoziție, încadrare, editare etc .)

– acesta va da dovadă de nesiguranță pe sine și pe aptitudinile sale, stare ce involuntar îți va fi transmisă, iar cu o dispoziție nu tocmai placută nu vei avea posibilitatea să te bucuri pe deplin de evenimentul tău.

– fotograful amator va întâmpina dificultăți în ceea ce ține de posing, în a vă oferi indicațiile necesare pentru a vă fotografia din unghiul cel mai bun, de a vă atrage atenția atunci cand poziția corpului nu este tocmai corectă, când rochia sau părul trebuie aranjate sau machiajul refăcut

– necunoașterea în detaliu a modului de folosire a aparatului de fotografiat cât și a programelor de editare poate ridica probleme fotografului amator în a obține și a livra fotografiile la calitatea pe care o aștepti.

Când voi primi fotografiile?

O situație din ce în ce mai cunoscută este faptul că o mare parte din fotografii de nunți, nu livrează materialele la timp sau mai rău, aceștia întârzie predarea cu luni de zile. Este adevărat că spre sfarșitul sezonului de nunți aceștia se aglomerează

Aceasta situație are o rezolvare cât se poate de simplă:

Precizează verbal sau în scris că nu dorești ca materialele să fie predate cu întârziere și solicită-i fotografului să adauge în prezentul contract, o clauză în care dacă prestatorul nu predă materialele în termenul stabilit în prezentul contract, acesta va achita o penalizare în cuantum de X lei pentru fiecare zi de la depășirea termenului.| Preț pachete foto nuntă

Editarea fotografilor din cadrul unui eveniment nu ar trebui sa dureze mai mult de câteva zile , dar datorită solicitărilor și a calendarului aglomerat, un termen decent pentru livrarea fotografiilor nu ar trebui să depășească mai mult de 90 de zile lucrătoare.

Servicii fotografice oferite/ incluse în ofertă | Preț fotograf evenimente

În funcție de solicitările pe care le-a avut din partea mirilor, oferta serviciilor fotografice oferite este structurată în mod diferit, iar aceasta poate să includă în pachetul de nuntă sau să fie ofertate separat:

Căsătoria civilă

Dacă va avea loc în ziua nunții, majoritatea fotografilor vor avea inclus în oferta prezentată sau vor preciza adițional în contract fotografierea acesteia.

În cazul în care evenimentul se va desfășura intr-o zi separata, de cel mai multe ori acesta este ofertată separat.

Luați în considerare faptul că pentru a vă garanta prezența în mod gratuit la ceremonia căsătoriei civile, fotograful își asuma faptul că nu va putea contracta și alt eveniment pentru ziua respectiva, indiferent de durata acestuia. Cum ar fi ca acesta să întârzie la căsătoria voastră fiindcă a mai contractat o cununie ce se ține cu 2 ore mai devreme iar lucrurile au fost decalate la oficiul stării civile.

Dar “durează doar 15 minute la starea civilă” cum spun majoritatea viitorilor însurăței nu este deloc așa.

Asigură-te, prin contract, că fotograful va fi prezent la oficiul stării civile cu cel puțin 30 minute înainte de începerea ceremoniei și va fi prezent până după realizarea fotografiilor de grup alături de cei prezenți. | Foto video nuntă

Sedința foto Save the date | Trash the dress

Dacă te-ai decis deja asupra fotografului pe care îl dorești în ziua nunții și vrei să te obisnuiești cu modul acestuia de lucru sau pur și simplu vă doriți o ședință foto cu voi doi pentru a avea câteva amintiri inainte de casătorie, sau poate folosiți acest prilej pentru a vă anunța logodna atunci o ședință foto Save the date este cea mai potrivită.

Analizează în detaliu programul din ziua nunții si dacă consideri că nu vei avea suficient timp pentru fotografiile cu voi doi pe care ți le dorești atât de mult, atunci o sedință foto trash the dress e rezolvarea cea mai bună. | Prețuri fotografii

În plus, luați în cosiderare că aceasta se va ține într-o zi ulterioară când nu veți mai fi supuși stresului din ziua nunții, nu vor mai fi toate privirile ațintite asupra voastră, veți fi mult mai relaxați și odihniți.

Locația poate fi una cu adevărat deosebită pentru voi doi surprizând un apus pe plajă sau poate chiar la munte.

Despre ședința foto Trash the dress puteți citi mai multe aici.

Albumul foto de nuntă

Cât de importante sunt pentru tine amintirile și fotografile din ziua nunții?

Dacă îțti place să răsfoiești paginile albumului, să simți textura hârtiei în timp ce retrăiești emoțiile din ziua nunții, atunci un album printat e opțiunea potrivită pentru tine. Să privești o fotografie printată are un feeling aparte, mult mai plăcut decât privirea acesteia pe un dispozitiv digital, indiferent de rezoluția acestuia.| Preț fotograf evenimente

În schimb, dacă ești genul de persoană care după ce l-a răsfoit de câteva ori îl va “arunca” într-un sertar unde se va așeza praful peste el atunci poți face economie la acest capitol.

Prezența fotografului pe durata evenmentului ? | Preț pachete foto

Dupa cum am menționat anterior și o voi mai face în continuare, nunta este un eveniment complex. În funcție de regiunea unde aceasta se desfășoară, evoluția evenimentului va diferi atât în ceea ce ține de organizare cât și ca durată.

Nu putem compare un eveniment care începe cu pregătirile de dimineață și va continua cu petrecerea până în zorii zilei următoare cu un eveniment care va începe în jurul pranzului și se va termina la scurt timp după miezul nopții.

Oferta de preț a fotografului poate să difere în funcție de numărul de ore pe care acesta îl petrece la eveniment. Una este să vă fie alături și să vă surprindă povestea pe parcursul a 8 ore și cu totul diferit când acesta va fi prezent 18 ore. | Prețuri fotografii

                Fotograf / Videograf 

Separat sau echipa foto-video? Pachet foto video nuntă

Majoritatea viitorilor miri doresc contractarea unei echipe foto-video pentru a-și ușura munca, implicit căutările. Aceasta variantă nu este întotdeauna cea mai potrivită, așa că voi expune în câteva rârduri avantajele și dezavantajele acestei alegeri:

Fotograf și videograf – contractați separat

Această variantă poate fi mult mai bună decât te astepți, poate chiar una de preferat.

Astfel ai posibilitatea de a alege fotograful și videograful al căror stil este pe placul tău, făra a face compromisuri asupra calitătii materialelor primite.| foto video nuntă preț

Chiar dacă aceștia nu au mai colaborat înainte, nu ar trebui să existe probleme când este vorba de profesioniști.

Fotograf și videograf – contractați împreună ca echipă

Lucrând împreună de mai mult timp aceștia ajung să iși cunoască stilul de lucru, ajutându-se reciproc în obținerea materialelor foto-video necesare.

Deși ți se pare varianta corectă, există posibilitatea să nu fii mulțumit de modul de lucru al fotografului sau al videografului iar astfel să fii nevoit să faci compromisuri în ceea ce privește calitatea fotografiilor sau al clipurilor video.

Dacă tot nu te-ai decis,  uite mai jos câteva întrebări care te-ar putea ajuta:

– Pe ce perioada de timp vei fi prezent la eveniment?

– Sunt costuri suplimentare față de cele prezentate în ofertă?

– Pe durata evenimentului doriți să aveți asigurat meniu complet?

– Pentru sedințele foto Save the date | Trash the dress realizate în alte locații sunt costuri suplimentare?

– Realizați backup la fotografiile de la nuntă și cât timp le păstrați?

– În ce situații se poate rezilia contractul, se poate returna avansul?

– Ne puteți ajuta cu sugestii de locații pentru sedințele foto?

În încheiere:

Dacă îți place ceea ce vezi, simți că fotograful este o persoană cu care ești pe aceeași lungime de undă și ai stipulat în contract ca vei primi aceeași calitate ca cea prezentată, atunci ai făcut alegerea corectă! | Prețuri fotografii

Asigură-te că în contract va fi trecută în detaliu oferta care ți-a fost prezentată, inclusiv costurile suplimentare ce pot apărea.

Ia în considerare recomandările prietenilor(foștilor miri) cât si review-urile, dar ține întotdeuna cont că gusturile și bugetul sunt ale tale!

Fiecare fotograf are propriul mod de lucru iar în ce privește anumite aspecte acesta diferă de așteptările tale. Verifică portofoliul acestuia!

Realizează o scurtă listă cu lucrurile importante pentru voi pe care le vreți fotografiate în ziua nunții pe care să o trimiți fotografului. Chiar dacă acesta știe ce are de făcut, nu poate ghici cu ce prietenă, rudă indepărtată ți-ai dori neaparat o fotografie, sau cât de mult reprezintă pentru tine acei cercei sau acel ceas. Să nu uităm că nunta este un eveniment destul de coplex, iar cu un program încărcat anumite lucruri se pot omite fără intenție.| Preț fotograf evenimente

Spread the love
trash the dress, love the dress, sedinta foto dupa nunta
Prev Trash the dress | Love the dress  – De ce? Cât costă? Când?

Leave a comment